Zoals aangekondigd trekt Microsoft op 17 augustus 2021 definitief de stekker uit Internet Explorer (IE). De Microsoft Teams webapplicatie stopt echter al vanaf 30 november 2020 met de ondersteuning van Internet Explorer 11 (IE 11). Na die datum hebben gebruikers geen toegang meer tot de Teams web app via IE 11. Ze krijgen een melding om deze app te openen via de desktop app (Win-32 app) of via de nieuwste versie van Microsoft Edge.

Al wie IE’s vervanger, de nieuwste Microsoft Edge, al installeerde, hoeft niets te ondernemen. Gebruikers die de nieuwste versie van Edge nog niet installeerden, doen dat best voor het einde van de maand of kunnen na 30 november Teams ook openen via de Win-32 app of een andere door Teams ondersteunde browser.

Het geplande levenseinde van IE

Microsoft benadrukt nog dat deze aanpassing voorlopig enkel geldt voor de Teams web app. IE 11 blijft tot 17 augustus 2021 een ondersteunde browser in het Windows-besturingssysteem en volgt het levenscyclusbeleid van het product waarop het is geïnstalleerd. Klanten die een oudere versie van IE gebruiken raden ze aan te migreren naar de nieuwste versie van Edge. Na 17 augustus 2021 zullen ook de andere Microsoft 365 apps en diensten de ondersteuning voor IE 11 stoppen!

Andere vragen over het einde van IE? We helpen graag! Stel je vraag: karin.baetens@exerti.com.