Gebruikers van Microsoft Teams zullen binnenkort rechtstreeks op hun lijsten kunnen werken vanuit Teams zelf.

Lijsten maken en bewerken in Teams

Dankzij de nieuwe Lists app in Teams zullen videochatgesprekken rond lijsten gemakkelijker lopen. Microsoft start begin september met de uitrol van deze app. Tegen half oktober zullen alle gebruikers alle functies van Microsoftlijsten en Sharepointlijsten ook in Teams kunnen uitvoeren, inclusief toevoegen/bewerken van kolommen, filteren, sorteren, formatteren en exporteren naar Excel. De lists app laat ook toe nieuwe lijsten te maken: lijsten gecreëerd met de lists app in Teams en lijsten gecreëerd in Sharepoint zijn identiek.

Onmiddellijk beschikbaar

De app wordt automatisch geïnstalleerd voor alle Teams-gebruikers en is onmiddellijk beschikbaar als een extra tab voor alle teams en kanalen. Administrators kunnen de beschikbaarheid van de app controleren via de app permission policies. Microsoft raadt aan om gebruikers op de hoogte te brengen van de beschikbaarheid van de nieuwe app en om manuals en documentatie aan te passen.

Andere recente Teams-uitbreidingen

Microsoft heeft de voorbije maanden heel wat nieuwe Teams-functies aangekondigd en uitgerold. Eind juli rolde Microsoft Tasks uit om individuele opdrachten of teamprojecten een stuk overzichtelijker te maken binnen Teams. De videochatapplicatie lanceerde in diezelfde maand ook een ‘new meeting experience’. Enkele van de daarin toegevoegde functies zijn pop-up vensters, een uitbreiding naar 49 personen, virtuele ruimtes om je vergaderingen op te leuken, een app om notities te nemen en een focus mode.